Esteu aquí

Pensar no és cap delicte! Prou persecucions polítiques. Concentració, dissabte 23 de febrer a les 11:30 a la Plaça de la Muntanyeta.

Els darrers mesos fins avui, l’Esquerra Independentista de l'Alacantí estem sofrint l’onada repressiva dels cossos de seguretat de l’Estat Espanyol, i veiem com aquesta repressió continua sent cada cop més agressiva.

Per aquest motiu, Edavant-OSAN, juntament amb l’organització juvenil Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, volem donar a conèixer les diferents situacions de repressió que patim des del mes de setembre. Són diversos els militants que sense motiu han estat identificats, perseguits, coaccionats, assetjats i fins i tot agredits per agents de la Policia Nacional Espanyola.

Sistemàticament la polícia ens identifica quan encartellem informació d’esdeveniments socioculturals i polítics. Intentem excercir el nostre dret a la llibertat d’expressió i com que no és cap delicte, la policia es dedica a interrompre la nostra tasca, moltes vegades amb intimidacions, insults i vexacions.


Així mateix els militants de l’Esquerra Independentista hem de suportar identificacions selectives en els moments i situacions més inesperats. Quant anem pel carrer, estem amb les amigues o en algun tipus de mobilització social, cultural o política.

Hem de denunciar que el simple fet d’utilitzar la nostra llengua quan ens dirigim als agents de la policia nacional espanyola és un problema afegit a la condició de que els militants de l'EI apareguen als fitxers polítics de la Brigada de Información. En la majoria d’ocasions en que es produeixen les identificacions injustificades, el fet lingüístic es converteix en un conflicte que augmenta l’hostilitat de la polícia.

Tot i que la persecució política en forma d'indentificacions, escorcolls, insults, i agressions que pateix el nostre Moviment parteix de fa anys, s'ha intensificat en els darrers mesos. Ací exposem alguns dels casos de persecució política que venim patint des de principis de Novembre, que coincideixen amb la proximitat de la Vaga General.


-7 de Novembre, a les 11:00 de la nit. Tres militants i una col•laboradora són identificats mentre encartellen per a la Vaga General. Dos agents vestits de paisà requisen un grapat de cartells. Malgrat que es demana l’acta d’incautació es neguen a donar-los-la. Altres quatre militants són retinguts per la policia, acusats de fer una pintada neonazi. Cal destacar que l'acusació venia per part d'un fexista que es va identificar com a policia portuari.

Vaga General
Durant tota la nit de la Vaga General, la Policia Nacional segueix amb quatre cotxes camuflats els diferents cotxes amb què es desplaçaven militants de l'Esquerra Independentista als diferents piquets nocturns.

Una furgoneta de la Policia Nacional atura, al carrer Manuel Anton, a quatre militants independentistes que es dirigien a un piquet a les 4:00 de la matinada. Després de posar-los contra la paret i escorcollar-los de manera violenta i amenaçadora, un agent colpeja els tres militants mentre els altres observen passius. En tot moment, els militants van ser insultats i intimidats amb frases com “no me hables en tu idioma de mierda” o “todos los desperfectos que aparezcan por aquí, os los váis a comer vosotros”.

A les 5:00h de la matinada. L'agent agressor apareix al piquet informatiu de la cotxera d'autobusos. Identificat pels agredits, es nega a mostrar el seu número de placa i identifica a les quatre persones que l'exigien el seu número.

Cap a les 12:30h del matí. En finalitzar la marxa des de la Universitat fins el centre de la ciutat, un agent de paisà comença a seguir els militants independentistes que marxaven de la concentració. Quan els militants s'aturen en la Plaça dels Cavalls i l'exigeixen la fi del seguiment, l'agent ho nega i comença a fotografiar les persones que parlaven amb ell amb el seu telèfon mòbil. A la 13:00, es reprenen els seguiments policials amb agents de paisà, aquesta vegada quan els militants marxaven del local on es trobaven fins a les seues vivendes.


13 de desembre: dos militants d'Arran es disposen a penjar cartells quan la policia vestida d'uniforme però en un cotxe no oficial apareix i els demana la identificació. Seguidament, la policia comença a pregutar als identificats pel contingut dels seus cartells i per la seua ideologia. Com que no obtenen resposta, amb actitut intimidatòria formulen amenaces del tipus “Si el Tío Paco estuviera aquí esto no pasaría” o “Con los militares en la calle más de uno ibais a “inmigrar” en patera”, a més d'amenaçar als militants amb possibles sancions econòmiques pel fet de penjar un cartell.

25 de gener: Dos militants entren a un hostal a les 5 de la matinada per tal d'allotjar-se i es queden a dormir. A les 9 del matí, l'encarregat de l'hostal toca a la porta i els comunica que s'han d'anar perquè la policia està buscant a una de les militants. Quan es demana explicacions, l'home conta que la policia ha cridat a l'hostal i que preguntava per una de les militants.

30 de gener. 18:00h. La Brigada d’Informació de la Policia Nacional, amb quatre agents secrets persegueix a cinc militants que participaven en una reunió per preparar les properes presentacions del documental “El valencià d’Alacant, una història amagada”. Aquesta vegada un dels agents, segut a la taula del costat, fotografia amb el seu telèfon mòbil a les companyes.


Per este motiu convoquem una concentració
Prou persecucions polítiques!